top of page
  • Yazarın fotoğrafıİzzet Dedeoğlu

1. İstihdam, Kariyer ve Girişimcilik Fuarı organizasyonu hakkında düşüncelerim...

Güncelleme tarihi: 19 Nis 2023

Merhaba, bu yazımda sizlere iki yıl planlayıp tasarladığım Genç Girişimciler Topluluğumuz ve Karaman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) işbirliği ile organize ettiğimiz, üniversitemizde ve Karaman'da bir ilk olan ''1. İstihdam, Kariyer ve Girişimcilik Fuarı'' organizasyonumuzu planla aşamasından itibaren tüm tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Öncelikle özel sektöre hitap eden bir topluluk olarak bu fikir ilk başkanlık yılımda arkadaşlarımızla istişare ederken firmalar ile öğrencileri buluşturmanın öğrenci kardeşlerimize faydalı olacağını ve ufuklarını açacağını düşündük. İlk olarak kariyer günü tarzında bir etkinlik düzenlemeyi düşünürken daha önce farklı şehirlerde gördüğüm fakat Karaman'da daha önce hiç düzenlenmemiş geniş çapta bir fuar düzenlemeyi uygun gördük. Fikir olarak başında bu organizasyonu düzenlemek bize çok zor gelmemişti. Ama işin içine girdikten sonra fuarın son günü son saatine kadar çok yorulduğumu hatta yaşlandığımı hissettim 😊. Gerçekten önce firmalara üniversitemizin nerede olduğunu anlatmaya çalıştık. Daha sonra gelmeleri için dil dökmeye. En sonunda belli bir aşamaya geldi çalışmamız. Bu yazı vesilesiyle de özellikle Karaman'daki firmalara çok teşekkür ederim. Karaman'da görüştüğümüz firmaların yüzde 70'i bize olumlu cevap verip fuarımıza katıldılar. Görüştüğümüz ulusal firmalarda ise yüzde 30 oranında bir katılım başarısı sağladık. 30 Firma çeşitli yöntemlerle fuarımıza katılım sağlayıp destek verdiler.


Bu fuarı yapmayı planladıktan sonra gördüğüm öncelikle bir işe niyet edip başladığımız ve hakkıyla çalıştığımız takdirde bize yardımcı olacak insanların karşımıza çıktığını gördüm. Martin Luther'in çok sevdiğim bir sözü geliyor aklıma bu yazıyı yazarken


Bu sözden de anlaşılacağı gibi bir işe yapmaya karar verdiysem en iyisini yapmak, geniş çaplı bir organizasyon yapmak istedim. Bu konuda da hem üniversitemiz hem de Karaman İŞ-KUR ciddi maddi ve manevi destekte bulundular. Bu yazı vesilesiyle başta Karaman İŞ-KUR İl Müdürümüz Kenan ATEŞ Bey'e, Şube Müdür Metin AKGÜL Bey'e, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı, Dekanım, Ercan OKTAY Hocama, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Cahit SUCİ Bey'e ve ismini sayamadığım birbirinden kıymetli iki kurum personellerine de çok teşekkür ederim.

Böyle büyük bir organizasyon yapmaya karar verdiğiniz anda çevreden acaba olur mu? Bizim üniversitemiz bu fuarı kaldırabilir mi? veya firmalar bu fuara katılım gösterir mi ? gibi olumsuz sorular ve yorumlar almak kaçınılmazdır. Ama ben ve ekibim aldığımız karardan geri dönmemek ve bir ilki gerçekleştirmek için gece gündüz demeden bu güzel organizasyon için uğraştık. Ve ortaya faydalı sonuçlar çıkardık. Bir çok arkadaşımız iş ve staj fırsatları yakaladı. Bir çok arkadaşımız firmaların  hangi nitelikte personel aradığını birinci ağızdan dinleme fırsatı buldu. Umarım bizim yaktığımız bu meşale her sene artarak devam eder hem üniversitemize hemde şehrimize büyük katkılar sağlar.

Fuarda stantlar olabildiğince dolu geçmesine rağmen oturumlar maalesef çok zayıf geçti. Ben bunun temel sebebini her sene öğrenci kalitesinin düşmesine bağlıyorum ki bu bizim üniversitemize özel bir şey değil. Benim düşünceme göre ülkemizin en büyük üniversitesinde bile 5-10 sene önceki öğrencilerle karşılaştırdığında eminim tüm  hocalar benim gibi düşünüyorlardır. Öğrenci kardeşlerimiz geleceği adına bir şeyler yapmak, kendini geliştirmek yerine maalesef günlük eğlencelere vakit harcıyorlar. Bu durum da haliyle bizim yaptığımız faaliyetlere olumsuz yönde yansıyor. Bütün bu sorunlara rağmen Genç  Girişimciler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptığım 2 yıl da öğrenci kardeşlerimin gelişimi için etkinlikler yapma hususunda azami çaba gösterdiğimi düşünüyorum. Fuarımızın açılışını saat 10:30 da Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Mehmet AKGÜL hocamız ve Karaman İŞ-KUR İl Müdür Sayın Kenan Ateş Bey'in katılımlarıyla saat 10:30 da yaptık.








Diğer yazımda size fuar kapsamında organize ettiğimiz etkinliklerden bahsedeceğim...


Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın..


60 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page